Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Καπ κεικ

 
 
                                                         Καπ κεικ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υλικά
για 8-10 κέικ
50 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη, περασμένο στο multi
2 αυγά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
70 γρ. σοκολάτα, 52-55% κακάο, λιωμένη
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το γλάσο:
200γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 1½ αυγό)
χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Συνεχίζουμε με το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Γεμίζουμε με το μείγμα ατομικές φόρμες σιλικόνης και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
Γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το ασπράδι με την άχνη για αρκετή ώρα έως ότου σφίξει το μείγμα. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε ώσπου το γλάσο να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα. Με ένα κορνέ περνάμε τα καπ κέικ με το γλάσο. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να σταθεροποιηθεί το γλάσο και σερβίρουμε.
Tip

• Αν δεν έχετε φόρμες σιλικόνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φορμάκια ψησίματος μιας χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου